2011.11.03. 18:03
Ananászos csirkemell édes-savanyú mártásban (kínai)
Hozzávalók 2 személy részére: kb. 30-40 dkg csirke vagy pulykamell filé, 1 üveg Uncle Ben's édes-savanyú szósz (extra ananásszal, pirított zöldségekkel), kevés olíva olaj, 0,5 dl víz, 1 ek kecsap, ízlés szerint só, köretnek főtt rizs. Dúsíthatjuk még wokban pirított más zöldségekkel is pl. káposzta, sárgarépa, vastag húsú piros paprika, hagyma. Adható még több ananász szelet is hozzá, ízlés szerint.
Elkészítése: A csirke- vagy pulykamell filét vékony csíkokra vágom, és forró olajban addig pirítom, még szép piros színe nem lesz. Ha még a mártásba lévő zöldségeken kívül dúsítom mással is, egy másik serpenyőben (vagy wokban) magas hőfokon megpirítom a fent felsorolt zöldségeket is. Végül a pirított zöldséget belekeverem a megsült húsra, és a mártással nyakon öntöm. Pár percig forralom, bele teszem a vizet, ha sűrű és a kecsapot.
Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.