Még javában tombol a vénasszonyok nyara, kellemesen süt a nap - de hamarosan ránk köszönt a hidegebb őszi-téli időjárás. Jól fog esni egy forró, ízletes és egészséges krémleves. Ezúttal a zellerrel próbálkoztam, íme a recept 4 személyre: 

Hozzávalók: 1 db közepes gumó zeller, 1 db közepes burgonya, 1 db közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 ek olívaolaj, só, bors, vegeta, 1 dl főzőtejszín (vegánoknak rizstejszín). Ízesíthetjük még őrölt szerecsendióval, fűszerköménnyel is.

Elkészítése: A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, a burgonyát és a hagymákat apróra vágjuk. A hagymákat a kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a burgonyát, átforgatjuk. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Víz helyett húsleves, v. zöldségleves alaplét is tehetünk. Beletesszük a fűszereket, sót. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínt beleöntjük, és újra forraljuk. Melegen tálaljuk, ízlés szerint pirított zsemlekockával, vagy levesgyönggyel. Vegánok a tejszínt helyettesítsék nem állati eredetű termékkel (pl. rizs tejszínnel).

zellerkrem_leves_1_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr9314303343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása