Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 8 dkg cukor, 10 dkg margarin, 1 egész tojás, 1/2 csomag vaníliás cukor, 3-4 ek tej.

Töltelék: 20 dkg cukor, 20 dkg őrölt mák, 1/2 citrom reszelt héja, esetleg mazsola is.

Elkészítése: Rétestészta keménységűre gyúrjuk, többször hajtogatjuk és nyújtjuk, míg végül 2 részre osztjuk. 20 dkg cukrot kevés vízzel sziruppá főzzük, ezután a mákot adva hozzá rövid ideig átfőzzük. A kivajazott sütőformában a két részre osztott tészta közé a mákos tölteléket töltjük, sütés előtt a tészta tetejét villával megszurkáljuk és tojássárgájával megkenjük. Tálaláskor porcukrot is szórhatunk a tetejére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr943398763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása