Gastro_Zsuzsi 2011.11.01. 18:22

Pirog

A pirog vagy pirozsok egy orosz ételféleség, mely kelt tésztából készül különféle töltelékkel (gomba, hús, zöldség - káposzta, de lehet édes ízzel is). Neve valószínűleg a pir, lakoma szóból ered. Oroszországon kívül a többi szláv konyhában is ismert étel. A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.

Tésztája: 50 dkg finomliszt, 2 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 5 dl tej, 1 evőkanál cukor, só, kenéshez a tojásfehérje.

A tészta elkészítése: A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát gyúrok, 1 óráig kelesztem, majd ujjnyi vastagra kisodrom. Kockákra vágom, majd a töltelékből kis halmokat rakok rá, majd a tészta üres széleit tojásfehérjével megkenem, és mindegyiket összehajtva, forró olajban kisütöm. Teával kitűnő vacsora.

Húsos töltelék: szokásos módon pörköltet készítek, majd ha kissé lehűlt, ledarálom és fűszerezem pl. pizza fűszerkeverékkel és kecsappal.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr123356500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása