Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 margarin, 37 dkg porcukor, 6 dl tej, 2 ek kakaó, 2 vaníliás cukor, 9 tojás, fél csomag szalakálé, fél citrom leve, 1 cs vaníliás puding.

Elkészítése: 25 dkg lisztből, 5 dkg vajból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 ek kakaóból, 1 dkg szalakáléból, melyet előzőleg langyos tejben elkevertünk, könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két lapban kisütjük. Hét tojásból piskótát készítünk. 20 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral. Fél liter tejből, 1 vanília pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk, ezután dolgozzuk össze a vajjal. Az így kapott krémet megfelezzük, és megtöltjük a süteményt. Először egy barna tészta, krém, piskóta, krém, ismét barna tészta, melyre rákenjük a 2 tojás fehérjéből, 12 dkg cukorból, fél citrom levéből gőz fölött felvert kemény habot. Elsimítjuk, majd 1 ek kakaóból, 1 ek cukorból, 1 ek vízből szirupot főzünk. A hab tetejét szétszórtan elhintjük, végezetül a habot beszeleteljük. Száradás után nem fog töredezni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr823476076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása