Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg túró, 1 tojás, 25 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál só, 4 evőkanál tejföl, a tetejére: 2 ek. mák, lenmag, kömény és szezámmag.

Elkészítése: A túrót szitán áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a tojással, a margarinnal meg a sóval, és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Ezt aztán gyúrjuk még egy darabig, majd lisztezett deszkán másfél cm vastagra nyújtjuk. A tésztából kis szíveket szaggatunk, és 4-4 darabot, lóherét formázva szorosan egymás mellé rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, majd a leveleket külön-külön mákkal, lenmaggal, köménnyel és szezámmaggal hintjük meg. A lóheréket sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, és forró sütőben kb. 200 fokon mintegy 15 percig szép ropogósra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr373409044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása