Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg lazac, 8 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 tojássárgája, 2 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, szerecsendió, kakukkfű, oregánó, citromlé, só.

Elkészítése: A halat felszeleteljük, megsózzuk, és citromlével megcsepegtetjük. A vajjal kikent tűzálló tálban, alufólia alatt, sütőben megsütjük (kb. 15 perc alatt). Közben elkészítjük a mártást. A vajat, a lisztet a tejjel sűrítve felfőzzük (besamel mártás). A tűzről levéve beletesszük a reszelt sajt felét, a tojássárgáját, és a sült hal levét. Belekeverjük a fűszereket és a  halra öntjük. A sajt maradék felét a tetejére szórjuk. Sütőben pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr443493169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása