Hozzávalók: 1 bébipulyka, 50 dkg cukor nélküli gesztenyemassza, 30 dkg gomba, 1 dl konyak, 10 dkg vaj, 2 tojás, 2 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítése: A gombát megtisztítom és nagyon apróra vágom, 4 dkg vajon sóval, borssal saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ha kihűlt összekeverem a felvert tojással, tejjel, a gesztenyemasszával, konyakkal és a tisztított, szétzúzott fokhagymával. a megtisztított, átmosott és lecsurgatott pulyka hasát belülről megsózom, megborsozom, majd beletöltöm a gesztenyemasszát. A nyílást bevarrom. A maradék vajjal a pulyka minden oldalát bekenem, majd tepsibe fektetem és 2 pohár vizet aláöntök. Jó szorosan lefedem és előmelegített, forró sütőben közepes lángon, 2 1/2 órán keresztül párolom. Ezután a fedőt levéve ropogósra pirítom, majd 20 percnyi pihentetés után feldarabolom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr623356535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása