csiga_szalon.jpeg

Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 2 marék rétesliszt, 7 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, só, 1 tojás, 1 dl olaj.

Elkészítés: A tésztát összedolgozzuk, megkelesztjük, 4 részre osztjuk és kisodorjuk. A töltelékkel megkenjük és felcsavarjuk, mint a kalácsot, és trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk, majd aranysárgára sütjük.

Töltelék: 1 margarin, 7 gerezd fokhagyma összezúzva, gépsonka vagy parizer apró kockákra vágva, reszelt sajt. A kisodort tésztára kenjük a fokhagymás margarint, majd megszórjuk a kockákra vágott sonkával és reszelt sajttal.

Főfogásnak is kiváló - egy jó bableves vagy gulyásleves mellé -  de adhatjuk uzsonnára is. Gusztusos vendégváró falat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr463348004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása