Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, 2 egész tojás, kevés kakaó, 25 dkg porcukor, 20 dkg margarin vagy zsír, barack lekvár, tortabevonó csoki.

Elkészítése: A fenti anyagokat összegyúrjuk, az egyik felét kakaóval vagy reszelt csokival. A tésztát kinyújtjuk kb. fél ujjnyira, és 5-6 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott tepsibe - vagy sütőpapírra rakjuk, és megsütjük. Barack vagy más lekvárral összeragasztunk egy fehér és egy kakaós színűt, majd a tetejét olvasztott csokival megspricceljük.

Nagyon mutatós, finom és sokáig eláll süteményes fémdobozban tárolva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr213398742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása