Karácsonyi asztalra is való az alábbi étel:

Hozzávalók: 1 fél pulykamell, 5 dkg vaj, 1 doboz egész szeletes ananász, 20 dkg aszalt szilva, 2 evőkanál borecet, 5 dkg cukor, 2-3 összetört szegfűszeg, só, bors.

Körethez: 25 dkg rizs, 1 fej hagyma, 3 dkg vaj, 8 dkg mazsola, só, bors.

Elkészítése: Nyissuk szét a pulykamellet szép nagy szeletté, a közepére terünk egy sor kimagozott aszalt szilvát, tekerjük össze és tűzzük meg hústűvel. Itassuk le konyhai papírtörlővel minden nedvességet róla, sózzuk, és dörzsöljük be borssal. Forró sütőben kevés zsiradékkal süssük kb. 30 percig, majd öntsük le róla a keletkezett zsiradékot. Olvasszunk fel vajat, öntözzük meg vele a pulykát, majd süssük 1,5 óráig többször locsolgatva a sziruppal, melyet borecetből, cukorból és szegfűszegből kevertünk. Ettől szép fényes lakkrétegnek kell képződnie a pulykán. Melegítsük meg az ananász szeleteket vajban és pirítsuk aranysárgára. Közben készítsük el a mazsolás rizst. Főzzünk rizst az alaprecept szerint - vagy 2 tasakos rizst. A mazsolát tegyük forró sós, borsos vízbe és főzzük letakarva kb. 20 percig, majd szűrjük és csepegtessük le. Lábasban melegítsük meg a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, pirítsuk aranysárgára, adjuk hozzá a rizst, sózzuk meg. Tegyük hozzá a rizshez a lecsepegtetett mazsolát is, jól keverjük össze. Tálaljuk a pulykát felszeletelve, az ananásszal és a mazsolás rizzsel körítve, a sütésből megmaradt mártást külön csészében adjuk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr173434502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása