Hozzávalók: 13 dkg rétesliszt, 7 dkg cukor, 1 tojás, 7 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 5 dkg darált mák, 5 dkg túró, fahéj, csipet só, 5 dkg lekvár.

Elkészítése: A tésztát összegyúrjuk, 1/2 órát állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a 3-féle tölteléket:

  • Mákos: darált mák, cukor, tej
  • Túrós: fahéj, túró, cukor, mazsola
  • Dzsem

Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, és deszkán még állni hagyjuk. A tésztákból kis kosárkákat csinálunk és a 3-féle töltelékből mindegyik közepében teszünk, majd kiolajozott tepsiben kisütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr53434769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása