2011.11.03. 19:38
Besztercei pogácsa (édes)
Hozzávalók: 13 dkg rétesliszt, 7 dkg cukor, 1 tojás, 7 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 5 dkg darált mák, 5 dkg túró, fahéj, csipet só, 5 dkg lekvár.
Elkészítése: A tésztát összegyúrjuk, 1/2 órát állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a 3-féle tölteléket:
- Mákos: darált mák, cukor, tej
- Túrós: fahéj, túró, cukor, mazsola
- Dzsem
Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, és deszkán még állni hagyjuk. A tésztákból kis kosárkákat csinálunk és a 3-féle töltelékből mindegyik közepében teszünk, majd kiolajozott tepsiben kisütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.