Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 3 tojás, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 5 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 1/2 dl rum, csipet só.

Elkészítés: A mazsolát megmossuk és rumba beáztatjuk. Az élesztőből langyos tejjel, kevés liszttel, kevés cukorral kovászt készítünk és melegen kelesztjük. A vajat, a cukorral habosra keverjük, majd a liszttel háromfelé osztva mindig egy-egy tojást is hozzáadva, hozzákeverjük a vajhoz, hozzáadjuk a csipet sót, ezután kézzel vagy robotgéppel jól kidolgozzuk, végül hozzáadjuk a megkent kovászt, a beáztatott, kinyomkodott mazsolát, még egyszer jól kikeverjük és kivajazott, lisztezett kuglóf formába öntjük, meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, forró sütőben megsütjük. Szitára vagy rácsra borítjuk és porcukorral meghintjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr473434548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása