Hozzávalók: 400 g liszt, 1/4 tej, 20 g élesztő, kevés cukor, egy evőkanál olvasztott vaj, 3 tojás, 1/2 csomag morzsolt borsikafű, só, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A tej felét langyosra melegítjük, cukorral, élesztővel és 2 kanál liszttel elkeverjük. Letakarjuk és felfuttatjuk a kovászt. A többi összetevővel eldolgozzuk, míg sima tésztát nem kapunk. 30 percig kelesztjük. Egy evőkanál segítségével fánkokat szaggatunk belőle a tésztából és rövid ideig még kelesztjük. 170 fokos olajban, 5 percig aranybarnára sütjük. Jól lecsöpögtetjük a kisült fánkokat. Paradicsom- és metélőhagymás szósszal tálaljuk.

A borsikafű erőteljes aromája a majoránnára és a kakukkfűre emlékeztet, míg illata a fenyőre. Ha kímélő ételt készít, akkor bors helyett használja a borsikafüvet, amellyel a borséhoz hasonló ízhatást lehet elérni. Jól harmonizál babos ételekkel, hallal, báránnyal és kecskehússal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr223436499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása