Hozzávalók a tésztához:
 
250 g liszt, 150 g vaj,1 tojás,1 csipet só
 
A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, adjuk hozzá a csipet sót és a tojást. Gyúrjuk össze és hűtőben pihentessük egy fél órát. A hűtőből kivéve nyújtsuk formára – én praktikusan a sütőpapíron szoktam kinyújtani. Egy kerek lepény vagy gyümölcstorta formába helyezzük, hogy pereme maradjon a tésztának a sütő oldalán. A tésztát szurkáljuk meg villával, nehogy felpúposodjon. Tegyük előmelegített sütőbe és félig süssük meg (160-180 fokos sütőben ez 10-15 perc). Használhatunk "sütő babot" is, a tészta lelapításához. Ez a következőképpen történik: 1-2 kg szárazbabot kell a nyers tésztára ráönteni nehezéknek, alája sütőpapírt rakjunk, hogy könnyen el tudjuk utána távolítani. A sütő babot ezután befőttes üvegekben tárolhatjuk, és ha szükség van rá, akkor máskor is felhasználjuk.
 
A töltelékhez:
Szezonnak megfelelő zöldségek, pl. 1 kis cukkini, 1 kis padlizsán, 1 paradicsom, 1 lila hagyma vagy póréhagyma, spenót, 3 tojás, 2,5 dl tejszín, 150 g reszelt sajt, só, bors, olívabogyó. Vagy a zöldségek mellett/helyett tehetünk bele kolbászkarikákat, esetleg maradék sült húst, szalonna,  füstölt sonka, tonhalat. Minden mehet rá ami még ehető maradékunk a hűtőnkben ízlésünk szerint:)
 
A hagymát, a cukkinit és a padlizsánt aprítsuk fel vékony szeletekre és serpenyőben pirítsuk meg. Egy tálban üssük fel a 3 tojást, adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt sajtot, a sót, a borsot és keverjük jól össze. A félig megsült tésztára simítsuk rá a sült zöldségeket, majd öntsük rá a tojásos-tejszínes öntetet. A paradicsomot nyersen tegyük rá a tésztára, vékonyan karikákra vágva. Süssük forró sütőben, kb. 30 percen át, szúráspróbáig. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni majd vágjuk szeletekre.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr283408575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása