2012.07.27. 17:05
Izlandi almás
Hozzávalók: 2 zacskó fagyasztott leveles tészta, 4 db alma, 1 citrom leve, barna cukor, őrölt fahéj.
Elkészítése: Az almákat lehámozzuk, a magházat eltávolítjuk a közepéből és körcikkekre vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével, nehogy bebarnuljon. Közben a tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, és kb. 7 x 12 cm-es téglalapokat vágunk belőle. Egy téglalap tészta tetejére 5-6 alma gerezdet teszünk, majd megszórjuk a fahéjas barna cukorral. 220 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Az almás süteményt sütőből kivéve meglocsoljuk a maradék citrom levével és tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: sütik nassolnivalók
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.