kekszes_éva.JPG

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 25 dkg margarin, 50 dkg porcukor, 20 dkg durvára vágott dió, 3 dkg kakaópor, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 dl tej, 1 rum aroma, esetleg mazsola.

Elkészítése: A háztartási kekszet sodrófával durvára töröm, majd meglocsolom rummal vagy rum aromával. Közben a tejet, cukrot, margarint, kakaót összefőzöm, és a kekszre, és dióra öntöm. Összekeverem, majd őzgerinc sütőbe teszem. A könnyebb kivétel miatt az őzgerinc sütőt fóliával kibélelem. Őzgerinc forma helyett használhatunk mást is, vagy alufóliába tekerve, henger alakra sodorjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük és másnap felszeletelve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr64977253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása