Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl, szezámmag, 4 pár juhbeles virsli. 

 Elkészítése: A meglangyosított tejbe belerakjuk a cukrot és az élesztőt, kb. 5 perc alatt felfuttatjuk. A langyos lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, és végül az olajat hozzádolgozzuk. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen. A virsliket 3 részre, esetleg félbe vágjuk. A megkelt tésztát újra átdolgozzuk, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk.A kinyújtott tésztát háromszög alakúra vagdaljuk, megkenjük tojássárgájával. Minden virslidarabkát a tésztacsíkba tekerünk, a tetejét megkenjük a tejfölös tojássárgájával, és végül megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük (10-15 perc).Frissen, ízlés szerint mustárral vagy tormával fogyasztjuk. Szilveszterre vagy vendégváró falatnak bármilyen összejövetelen kiváló. A virsli helyett lehet füstölt sajtot is használni.

 

virslis_kifli.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr115674074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása