Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg marcipánmassza, 15 dkg cukor, 4 tojássárgája, 4 evőkanál tej. A tetejére 5 dkg mazsola, 0.5 dl tej.

Elkészítése: A lisztből, a cukorból, a marcipánból, a tojássárgákból, a margarinból és a tejből tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki belőle. A nagyobbik lapokból kétszer annyit mint a kisebbekből. Egy-egy félbevágott nagy lapból lesz a malacka 2 füle, és nagyobb lapból pedig a feje. A szemeket a mazsola alkotja, az orrocskájukra kerül a kisebb lap, és szúrjunk bele 2 lyukat, amely így malacpofát fog alkotni. A sütiket tejjel megkenjük, előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Ígérem, hamarosan elkészítem Nektek, és közlök fotót róla!

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr333409056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása