2011.10.24. 18:17
Marcipános malackák (édes sütemény szilveszterre)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg marcipánmassza, 15 dkg cukor, 4 tojássárgája, 4 evőkanál tej. A tetejére 5 dkg mazsola, 0.5 dl tej.
Elkészítése: A lisztből, a cukorból, a marcipánból, a tojássárgákból, a margarinból és a tejből tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki belőle. A nagyobbik lapokból kétszer annyit mint a kisebbekből. Egy-egy félbevágott nagy lapból lesz a malacka 2 füle, és nagyobb lapból pedig a feje. A szemeket a mazsola alkotja, az orrocskájukra kerül a kisebb lap, és szúrjunk bele 2 lyukat, amely így malacpofát fog alkotni. A sütiket tejjel megkenjük, előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Ígérem, hamarosan elkészítem Nektek, és közlök fotót róla!
Szólj hozzá!
Címkék: sütik ünnepi étel
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.