Hozzávalók: 20 dkg padlizsán, 20 dkg paradicsom, 1 kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 12 szem kimagozott olívabogyó, 1 evőkanál kapribogyó, 2+2 evőkanál olívaolaj, bazsalikom, só, bors, 8 szelet bagett.

Elkészítése: A padlizsánt leöblítjük, hámozatlanul felkockázzuk, besózzuk, 15-20 percig műanyag szűrőben pihentetjük. A paradicsomot és a hagymát is felkockázzuk. Az olívát karikázzuk, a kaprit aprítjuk. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk, olajon megfonnyasztjuk a hagymát és rádobjuk a padlizsánt, élénk tűzön 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és fedő nélkül 5-8 percig főzzük. A maradék olajjal, fokhagymával megkenjük a grillezett kenyereket, majd tetejükre halmozzuk a padlizsánragut.

Bruschetta sztori: Eredetileg semmi mást nem jelentett, mint olajjal megspriccelt, fokhagymával bedörzsölt pirított kenyeret, amit gyors éhségcsillapításra vagy borkorcsolyaként használtak. Olaszországból származik, Toscanaban fettuntának hívják (olajos kenyér), napjainkban az angol középosztály nagy kedvence. További jellemző feltét lehet a paradicsom és egyéb zöldségek, zöld fűszerek, a sonka és/vagy a sajt. A bruschettát általában előételként vagy étkezések közti harapnivalóként tálalják.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr583348398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása