Hozzávalók 4 személyre: 2 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál olaj, 8 dl víz, 2 db húsleveskocka, 15 dkg füstölt sajt reszelve, 2 dl tejszín, csipet szerecsendió, fehér bors. Tálaláskor pirított zsemlekocka vagy durvára vágott pirított dió vagy mandula.

Elkészítése: Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük vízzel. Habverővel többször megkeverve felforraljuk, beledobjuk a leveskockákat. A reszelt sajt 2/3-át a levesbe szórjuk és 3-4 perc alatt simára főzzük. Tejszínnel dúsítjuk és fűszerezzük. Tálaláskor a maradék sajttal, vagy a pirított magokkal, valamint a zsemlekockákkal kínáljuk.

(kép később)

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr645555723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása