2014.03.02. 17:58
Görög citromos csirke
hozzávalók / 4 főre
- 4 db csirkecomb, vagy csirkemell
- 75 dkg tisztított burgonya
- 50 dkg vöröshagyma
- 4 db citrom
- olíva olaj
- kakukkfű ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- bazsalikom, lehetőleg friss ízlés szerint
elkészítés
- 3 citrom levét kifacsarjuk, azonos mennyiségű olívaolajjal elkeverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.
- A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk.
- A csirkedarabokat az olajos-citromos lével bekenjük, tepsibe rendezzük. Mellé tesszük a burgonyát, hagymát, rálocsoljuk a maradék levet.
- A negyedik citromot alapos mosás után karikákra vágjuk, a húsdarabokon elosztjuk.
- A tepsit alufóliával lefedjük, 180-200 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
- Kb. három negyed/ 1 óra után a fóliát levesszük, ha az étel puhára sült, a végén pirosra sütjük (még fél óra, a hőfokot kicsit emelhetjük is).
- Tálalás előtt frissen vágott bazsalikommal megszórjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek főfogások
A bejegyzés trackback címe:
https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr345839896
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.