csirke_citromos.jpg
hozzávalók / 4 főre

  •   4 db csirkecomb, vagy csirkemell
  •   75 dkg tisztított burgonya
  •   50 dkg vöröshagyma
  •   4 db citrom
  •   olíva olaj
  •   kakukkfű ízlés szerint
  •   só ízlés szerint
  •   bors ízlés szerint
  •   bazsalikom, lehetőleg friss ízlés szerint 

elkészítés

  1. 3 citrom levét kifacsarjuk, azonos mennyiségű olívaolajjal elkeverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.                 
  2. A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk.
  4. A csirkedarabokat az olajos-citromos lével bekenjük, tepsibe rendezzük. Mellé tesszük a burgonyát, hagymát, rálocsoljuk a maradék levet.
  5. A negyedik citromot alapos mosás után karikákra vágjuk, a húsdarabokon  elosztjuk.
  6. A tepsit alufóliával lefedjük, 180-200 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
  7. Kb. három negyed/ 1 óra után a fóliát levesszük, ha az étel puhára sült, a végén pirosra sütjük (még fél     óra, a hőfokot kicsit emelhetjük is).
  8. Tálalás előtt frissen vágott bazsalikommal megszórjuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr675839896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása