gasztro_tokleves.JPG

Sütőtök krém leves elkészítése nagyon egyszerű, és gyors. Emellett olcsónak is mondható, és fogyókúrázóknak is ideális étel - rengeteg vitamin, ásványi anyag található benne. Szóval mindenféle szempontból hasznos élelmiszer a sütőtök, és ilyenkor van a szezonja...

Hozzávalók: kb. 70-80 dkg sütőtök megtisztítva, kimagozva, kockára vágva, margarin, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors. Ízesíteni lehet még vegetával, 1 db húsleveskockával. Ha valaki édesen szereti, egy kis mézet csurgasson bele.

A vöröshagymát és a fokhagymát kevés margarinon megdinszteljük, és hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott sütőtököt, és pár percig átforgatjuk az edényben a hagymákkal együtt. Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára főzzük. A főzés vége felé fűszerezzük ízlés szerint, majd az egészet botmixerrel pépesítjük.

A tálalást feldobhatjuk pirított zsemlekockákkal, vagy pirított tökmaggal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr9711915037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása