Hozzávalók: 1 egész nyúl, liszt, olíva olaj, 1 db darabolt paradicsom konzerv, 2-3 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom, 2-3 dl száraz fehér bor. 

Elkészítése: Az egész nyulat feldaraboljuk (csonttal együtt), majd lisztbe forgatjuk. Olíva olajon egy serpenyőben megpirítjuk, majd felöntjük száraz fehér borral, így pároljuk fedő alatt 10-20 percig. Közben egy másik edényben zúzott fokhagymát olíva olajon megpirítjuk, és a konzerv darabolt paradicsomot beleteszünk. A húst a paradicsomos mártásba tesszük, friss bazsalikomot szórunk rá, és lefedve kb. 20 percig főzzük - míg a hús meg nem puhul, a   legvégén sózzuk. Ízlés szerint borsozhatjuk is.

Tálalása: kenyérrel vagy párolt zöldbabbal, friss bazsalikommal.  

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr525361804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása