2013.06.14. 19:56
Nyúl-ragu (olaszos)
Hozzávalók: 1 egész nyúl, liszt, olíva olaj, 1 db darabolt paradicsom konzerv, 2-3 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom, 2-3 dl száraz fehér bor.
Elkészítése: Az egész nyulat feldaraboljuk (csonttal együtt), majd lisztbe forgatjuk. Olíva olajon egy serpenyőben megpirítjuk, majd felöntjük száraz fehér borral, így pároljuk fedő alatt 10-20 percig. Közben egy másik edényben zúzott fokhagymát olíva olajon megpirítjuk, és a konzerv darabolt paradicsomot beleteszünk. A húst a paradicsomos mártásba tesszük, friss bazsalikomot szórunk rá, és lefedve kb. 20 percig főzzük - míg a hús meg nem puhul, a legvégén sózzuk. Ízlés szerint borsozhatjuk is.
Tálalása: kenyérrel vagy párolt zöldbabbal, friss bazsalikommal.
Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek főfogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.