burrito_1.JPG                                                                                                                                                               

Nem hiába néztem a minap a TV Paprika adását, amelyben Jamie Oliver sporolós kajákat mutatott be, amelyek jórészt maradékokból készültek. Íme egy mexikói ételt utánzó "hamis" buritto, az én magyar burítóm. Tortilla tészta helyett tojás-omlett az alapja. No, de lássuk hogy is készül.

Egy adaghoz: 1 db tojást, 1 kk vízet, sót, és ízlés szerint borsot tálkában felverünk, és kevés zsiradékon palacsintasütőben  - és palacsintaszerűen megsütjük (nem fordítjuk meg!), sütés közben reszelt sajtot szórunk rá. Jó, ha erőteljesebb ízű sajtot használunk (pl. cheddar, ementáli, rokfort). Egy lapos tányérra sütés után kiterítjük és ízlés szerint töltjük: gépsonkát, nyers saláta keveréket teszünk rá, majd feltekerjük. Aki szereti csípős csili szósszal locsolja meg. Gyorsan elkészül, különleges és finom. Melegen, frissen fogyasztjuk.

A nyers saláta elkészítése: reszelt sárgarépa, jégsaláta, uborka, lila hagyma, paradicsom, só, oliva olaj, citromlé. De mehet bele nyers fejeskáposzta, póréhagyma is.                                    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr837040501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása