2013.06.14. 19:44
Rókagomba leves
Hozzávalók: 40-50 dkg rókagomba, 2-4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, vaj, liszt, kb. 1-1,5 l húsleves v. zöldségleves alaplé, 2 dl tejszín, só, bors, tálaláshoz friss petrezselyem.
Elkészítése: A rókagombát az apróra zúzott, felaprított fokhagymával, vöröshagymával vajon megpirítjuk. Egy másik lábasban fehér rántást készítünk, majd felöntjük a húsleves alaplével. Összeforraljuk, majd beletesszük a pirított gombát, és tejszínnel felfőzzük. Ha túl sűrű, ízlés szerint további húsleves alaplével, vagy vízzel hígítsuk, Sóval, borssal ízesítjük. Ízlés szerint vegetát is tehetünk bele. Friss petrezselyemmel a tetején, forrón tálaljuk.
Készülhet bármilyen - akár vegyes - erdei gombából is.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.