Hozzávalók: 40-50 dkg rókagomba, 2-4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, vaj, liszt, kb. 1-1,5 l húsleves v. zöldségleves alaplé, 2 dl tejszín, só, bors, tálaláshoz friss petrezselyem.

Elkészítése: A rókagombát az apróra zúzott, felaprított fokhagymával, vöröshagymával vajon megpirítjuk. Egy másik lábasban fehér rántást készítünk, majd felöntjük a húsleves alaplével. Összeforraljuk, majd beletesszük a pirított gombát, és tejszínnel felfőzzük. Ha túl sűrű, ízlés szerint további húsleves alaplével, vagy vízzel hígítsuk,  Sóval, borssal ízesítjük. Ízlés szerint vegetát is tehetünk bele. Friss petrezselyemmel a tetején, forrón tálaljuk.

Készülhet bármilyen  - akár vegyes - erdei gombából is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr135361792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása