2013.12.27. 10:14
Fácán leves
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 db fagyasztott, egész, konyhakész fácán (kb. 1,5 kg)
Pácolás:
2 napig ebben a páclében áztatjuk a vadat, feldarabolva:
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 mokkáskanál egész bors
- fél-fél mokkáskanál zsálya és rozmaring
- 2 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 l víz
A leveshez:
- 2 petrezselyemgyökér
- 1-2 sárgarépa
- 1 cikk karalábé
- 1 szelet zellergumó
- 1 db zöldpaprika, 1 kis paradicsom
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 közepes vöröshagyma
- 3–4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál egész bors
- 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)
Elkészítés:
A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük és lassú tűzön felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Ha felforrt a leves, a habját leszedjük, beletesszük a zöldségeket, hozzátesszük az ételízesítőt és a fűszereket. Továbbra is lassú tűzön főzzük a puhára húst, úgy mint hagyományos húslevest . A levestésztát kifőzzük, és a leveshez tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek ünnepi étel
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.