Gastro_Zsuzsi 2013.12.27. 10:14

Fácán leves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 db fagyasztott, egész, konyhakész fácán (kb. 1,5 kg)

Pácolás:

2 napig ebben a páclében áztatjuk a vadat, feldarabolva:

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál egész bors
  • fél-fél mokkáskanál zsálya és rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 l víz

 A leveshez:

  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 cikk karalábé
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 db zöldpaprika, 1 kis paradicsom
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3–4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál egész bors
  • 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)

 

Elkészítés:

A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük és lassú tűzön felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Ha felforrt a leves, a habját leszedjük, beletesszük a zöldségeket, hozzátesszük az ételízesítőt és a fűszereket. Továbbra is lassú tűzön főzzük a puhára húst, úgy mint hagyományos húslevest . A levestésztát kifőzzük, és a leveshez tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr25710395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása