rakott_tojás.JPG

Hozzávalók: 4 db lágyra főtt tojás, 30 dkg póréhagyma (ez kb. 1 szál), 20 dkg cheddar sajt, 5 db főtt, tört krumpli, liszt, tej, só, vaj, bors, olíva olaj. (kb 4 személyre). A mennyiségek attól függenek mekkora tálba készül az étel.

A tojásokat nem túl keményre, sárgáját kissé folyósra főzzük. Megpucoljuk, és a tojásokat 4 felé vágjuk.A póréhagymát felkarikázzuk, és vajon és olíva olajon kicsit megfonnyasztjuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Burgonya-nyomón átnyomjuk a krumplikat. Közben a lisztből, vajból és tejből besamel mártást készítünk és bele reszeljük a cheddar sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a mártást.

Összeállítás: Tűzálló, kivajazott tálban az ételt rétegezzük az alábbiak szerint: Legalulra a krumplipürét tesszük, majd ráfejtetjük a tojásokat, és utána a póréhagymát. A cheddar sajtos besamel mártást ráöntjük a tetejére, majd újabb réteget kezdünk, szinté a burgonya jön, és a többit ismételjük. A tál tetejére besamel mártást öntünk, és maradék reszelt sajtot szórunk rá. Forró sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Friss zöld salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr605228273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása