Hagyományos nemzeti ételünk a halászlé, a karácsonyi ünnepi asztal elengedhetetlen fogásai közé tartozik. Tájegységenként különböző fortélyok szerint más-más halfajtából készül.

Hozzávalók 4 személyre: 6 db MAGGI halászlékocka, 60 dkg pontyszelet, 10 dkg vöröshagyma, 2 db paprika, 2 db paradicsom, 1 ek édesnemes fűszerpaprika.

Elkészítése: A megtisztított, alaposan megmosott halat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A fejből, az uszonyokból és a felkarikázott vöröshagymából 1,5 liter vízben hallevet főzünk. Átszűrjük, majd hozzáadjuk a Maggi Halászlékockákat, és meghintjük fűszerpaprikával. Végül beletesszük a halszeleteket és a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön felforraljuk. Főzés közben keverés mellett óvatosan rázzuk meg többször a fazekat.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr53358902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása