2011.10.29. 17:56
Szegedi halászlé (gyors)
Hagyományos nemzeti ételünk a halászlé, a karácsonyi ünnepi asztal elengedhetetlen fogásai közé tartozik. Tájegységenként különböző fortélyok szerint más-más halfajtából készül.
Hozzávalók 4 személyre: 6 db MAGGI halászlékocka, 60 dkg pontyszelet, 10 dkg vöröshagyma, 2 db paprika, 2 db paradicsom, 1 ek édesnemes fűszerpaprika.
Elkészítése: A megtisztított, alaposan megmosott halat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A fejből, az uszonyokból és a felkarikázott vöröshagymából 1,5 liter vízben hallevet főzünk. Átszűrjük, majd hozzáadjuk a Maggi Halászlékockákat, és meghintjük fűszerpaprikával. Végül beletesszük a halszeleteket és a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön felforraljuk. Főzés közben keverés mellett óvatosan rázzuk meg többször a fazekat.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek ünnepi étel
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.