Hozzávalók: 1 evőkanál fűszerkömény, 1 fej vöröshagyma, só, 3-4 szemes bors, vegeta ízlés szerint. Levesbetét: pirított zsemlekocka, vagy felvert tojás, kevés olaj, liszt, pirospaprika.

Elkészítése: Az vöröshagymát sós vízben megfőzöm a fűszerekkel, majd ha a hagyma is megpuhult, a levet leszűröm. A pirospaprikával, liszttel, olajjal a szokásos módon rántást készítek és a leszűrt léhez adom, a levest felforralom. A levesbetét lehet pirított zsemlekocka, vagy tojás is. A tojásos változatnál 1-2 tojást felverünk és a forró, lobogó levesbe öntjük, és gyorsan elkeverjük. Rongyos levesnek is nevezik.

Ez egy olcsó leves, szegényesnek tűnik, de ne felejtsük el a fűszerkömény jótékony hatását sem. Élettani hatása: kedvelt étvágygerjesztő, gyomorerősítő, szélhajtó. Gyermekeknek, betegeknek, gyenge gyomrúaknak, felfúvódás és gyomorgörcs, alacsony vérnyomás esetében leves alakjában is ajánlatos.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr593434902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása