Ez az étel a karácsonyi asztalra is való:

Hozzávalók: 80 dkg filézett pulykamell, 10 dkg gomba, 2 tojás, 2 szikkadt zsemle, 2 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 5 dkg mandula, só, fehér bors, tej, 1 leveskocka.

Elkészítés: A pulykamellből négy szeletet vágunk és vékonyra kiklopfoljuk. A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és hozzáadjuk a megmosott mazsolát, a lehéjazott, negyedekre vágott mandulát, a két tojást sót, fehér borsot és megkeverjük. Vajon megfuttatjuk a szeletekre vágott gombát, majd hozzáadjuk a zsemlés masszához, jól összedolgozzuk, majd elosztjuk a pulykaszeleteken, amelyeket összegöngyöljük és hústűvel megtűzünk, vajon hirtelen megpirítjuk minden oldalát, majd felöntjük kevés levessel (leveskocka erre kell), és lefedve puhára pároljuk. Kicsit pihentetjük, a hústűt kivesszük felszeleteljük és burgonyafánkkal vagy burgonyapürével és aszalt szilvával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr883434529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása