2011.11.03. 17:46
Mazsolás töltött pulykamell
Ez az étel a karácsonyi asztalra is való:
Hozzávalók: 80 dkg filézett pulykamell, 10 dkg gomba, 2 tojás, 2 szikkadt zsemle, 2 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 5 dkg mandula, só, fehér bors, tej, 1 leveskocka.
Elkészítés: A pulykamellből négy szeletet vágunk és vékonyra kiklopfoljuk. A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és hozzáadjuk a megmosott mazsolát, a lehéjazott, negyedekre vágott mandulát, a két tojást sót, fehér borsot és megkeverjük. Vajon megfuttatjuk a szeletekre vágott gombát, majd hozzáadjuk a zsemlés masszához, jól összedolgozzuk, majd elosztjuk a pulykaszeleteken, amelyeket összegöngyöljük és hústűvel megtűzünk, vajon hirtelen megpirítjuk minden oldalát, majd felöntjük kevés levessel (leveskocka erre kell), és lefedve puhára pároljuk. Kicsit pihentetjük, a hústűt kivesszük felszeleteljük és burgonyafánkkal vagy burgonyapürével és aszalt szilvával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: ünnepi étel főfogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.