Hozzávalók: 30 dkg lencse, só, 4 keményre főtt tojás, 1 nagyobb lila hagyma, 2-3 szál leves zöldség (sárgarépa, fehér répa), 1-1 kiskanál cukor és borecet, 2-3 babérlevél, őrölt bors, 1 kis pohár tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál mustár.

Elkészítése: a lencsét néhány órára beáztatjuk, azután sós, babérlevéllel ízesített vízben a leves zöldséggel együtt megfőzzük. Leszűrjük, a zöldséget felkarikázzuk és a borecettel meglocsoljuk. Aztán jöhet a karikára vágott tojás és lila hagyma,, majd a salátát összeforgatjuk. A tejfölt a mustárral simára keverjük, sóval, cukorral, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, és a lencsesalátára öntjük. Behűtve kínáljuk.

Jól illik hozzá frissen sütött sajtos rúd (receptjét megtalálod itt az oldalamon).

Malacsültek mellé is kiváló köretnek szilveszterkor.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr63434816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása