2011.12.30. 10:01
Pénzcsalogató lencsesaláta (Újévkor, szilveszterkor)
Hozzávalók: 30 dkg lencse, só, 4 keményre főtt tojás, 1 nagyobb lila hagyma, 2-3 szál leves zöldség (sárgarépa, fehér répa), 1-1 kiskanál cukor és borecet, 2-3 babérlevél, őrölt bors, 1 kis pohár tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál mustár.
Elkészítése: a lencsét néhány órára beáztatjuk, azután sós, babérlevéllel ízesített vízben a leves zöldséggel együtt megfőzzük. Leszűrjük, a zöldséget felkarikázzuk és a borecettel meglocsoljuk. Aztán jöhet a karikára vágott tojás és lila hagyma,, majd a salátát összeforgatjuk. A tejfölt a mustárral simára keverjük, sóval, cukorral, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, és a lencsesalátára öntjük. Behűtve kínáljuk.
Jól illik hozzá frissen sütött sajtos rúd (receptjét megtalálod itt az oldalamon).
Malacsültek mellé is kiváló köretnek szilveszterkor.
Szólj hozzá!
Címkék: saláták ünnepi étel
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.