Rétes tészta elkészítése: 1 kg finomliszt, 1 egész tojás, 1 evőkanál só, meleg víz kb. 5-7 dl - ezeket összegyúrjuk, és kb. fél órát pihentetjük.

Leöntő készítése: 1 nagy tejföl, 5-6 db tojás, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor

Töltelék - Káposztás: a fehér fejes káposztát lereszeljük, majd besózzuk és kicsit állni hagyjuk. Miután levet eresztett, kicsavarjuk, majd disznózsíron megpároljuk. Kinyújtott tésztára rakva a káposztát, kevés leöntővel megszórhatjuk.

Töltelék túrós: 500 gram túrót 3 tojás sárgájával, és ízlés szerinti kristálycukorral, 1 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. Kevés tejfölt is tehetünk bele, ha túl sűrű a massza.

A rétestésztát az asztalra leterített, kilisztezett fehér abroszon kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát olvasztott zsírral kicsit megkenjük, majd megszórjuk a fenti töltelékkel. Egy-egy rétesbe csak egyféle töltelék kerül. A feltekert réteseket kizsírozott tepsibe igazgatjuk, majd a leöntőt a tetejére öntjük sütés előtt. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr4318215107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása