2011.10.28. 18:04
Aszalt szilva leves
Hozzávalók 4 személyre: 500 g aszalt, kimagozott szilva, 50 g cukor, 1 db nagyobb fahéj, 1 dl száraz vörösbor, 1 diónyi vaj, 2 dl tejföl, 50 g liszt, só.
Az aszalt szilvát langyos vízben többször megmossuk, majd 1 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a bort, cukrot, fahéjat, sót és puhára főzzük. Liszttel, tejföllel besűrítjük. Melegen fogyasztjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.