Hozzávalók 4 személyre: 1 kg báránycomb (csont nélküli), 30 dkg paradicsom, 1 dl húsleves, 1 dl száraz vörösbor, 1 ek olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 szem bors, 2-2 szem borókabogyó és szegfűbors, 1 mokkáskanál rozmaringlevél, só.

Elkészítés: Mozsárban összetörjük a fokhagymát, szemes borsot, szegfűborsot, rozmaringot, borókabogyót és a sót, majd kikeverjük olíva olajjal. Bekenjük vele a báránycombot. Kiolajozott tepsibe fektetjük, forró sütőbe toljuk, hirtelen körös-körül megpirítjuk. Mellédobjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, majd felöntjük a húslevessel meg a borral. Visszatoljuk a sütőbe, és gyakran locsolgatva, mérsékelt tűzön megsütjük. Az átszűrt pecsenyelével leöntve, vajban párolt zöldségekkel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr333358776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása