sztroganoff.jpeg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl főző tejszín
  • mustár
  • bors
  • vaj.

A meghámozott hagymát kevés vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, és erős tűzön állandó keverés mellett a húst fehéredésig pirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, uborkát, és addig pároljuk, míg a leve elfőtt. Liszttel megszórjuk, hozzáadjuk a fehérbort, és amikor felforrt, a tejszínt is belekeverjük, ízlés szerint mustárral ízesítjük. Egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint petrezselyemmel megszórva, főtt rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr435609351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása