2013.11.02. 13:54
Csirkemell Sztroganoff módra
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemell
- 25 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 10 dkg csemegeuborka
- 1,5 dl fehérbor
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl főző tejszín
- mustár
- só
- bors
- vaj.
A meghámozott hagymát kevés vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, és erős tűzön állandó keverés mellett a húst fehéredésig pirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, uborkát, és addig pároljuk, míg a leve elfőtt. Liszttel megszórjuk, hozzáadjuk a fehérbort, és amikor felforrt, a tejszínt is belekeverjük, ízlés szerint mustárral ízesítjük. Egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint petrezselyemmel megszórva, főtt rizzsel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek főfogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.