Gastro_Zsuzsi 2011.10.28. 11:35

Tiramisu

Hozzávalók 4 személy részére: 2 dl hideg fekete kávé, 4 cl rum, 3 tojás, 3 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg Azzuro krém vagy Mascarpone lágy sajt, 25 dkg baba piskóta, 1 ek kakaópor.

A fekete kávét a rummal összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Összekeverjük az azzuroval a sárgás krémet és a fehérje habot is. A piskóta felét tálba fektetjük, meglocsoljuk a rumos kávéval, majd rákenjük a krémet. Utána rétegezzük, megint piskóta, kávéval, és krém. A tetejét krémmel fejezzük be és azt kakaóporral megszórjuk. 2 órára hűtőbe tesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr343339910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása