édesburi.jpg

Ünnepi ételnek is beillik ez az egyszerű, de annál nagyszerűbb ízvilággal megáldott kreációm. Az édesburgonyának semmi köze a hagyományos burgonyához, inkább sütőtökhöz hasonlít az íze, nagyon finom. Ha nincs édesburgonya, helyette a sütőtök is megteszi, hasonlóan finom lesz az is. Ezt a köretet bármilyen sült hús mellé ajánlom, biztos sikert fog aratni a családtagok körében.

Hozzávalók két személyre: 1 csirke melle (kb. 30-40 dkg), 4-5 szelet bacon szalonna, só, bors, 4-5 db édesburgonya, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, só, olívaolaj, kakukkfű.

Elkészítése: a körethez az édesburgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk, és nagy darabokra szeljük, a fokhagymát össze is zúzhatjuk, de egészben is jó lesz. Egy tálban vegyítjük és olíva olajjal meglocsoljuk, sózzuk, és a kakukkfűvel is megszórjuk. Elhelyezzük egy tűzálló üvegtálban, vagy tepsiben, és kb. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük (először fedő vagy fólia alatt pároljuk, majd ropogósra sütjük).

A csirkehúst közben vékonyra kettévágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, majd ráhelyezzük a bacon csíkot. Szorosan feltekerjük, és alufóliába csomagolva egy másik tepsiben, vagy jénaiban megsütjük a sütőben. Amikor megpuhult, a fóliát eltávolítjuk, és ropogós pirosra sütjük a tetejét. Tálalásnál karikákra vágjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr835710406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása