Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 1 szikkadt zsemle, 1 dl tej, 1 ek KNORR ételízesítő, 3 dl olaj a sütéshez.

A mártáshoz: 1 db KNORR Sülthús szaft kocka, 5 dkg mazsola, 1 db piros húsú paprika, 1 dl tejszín.

A kókuszos rizshez: 25 dkg rizs, 2 db KNORR Rizsfőző kocka, 2 ek kókuszreszelék, 1 mokkáskanál curry por, 2 ek étolaj.

Elkészítése: A finomra darált sertéshúst tejben áztatott, jól kinyomkodott zsemlével, tojással összedolgozzuk és KNORR ételízesítővel fűszerezzük. A vizes kézzel formázott gombócokat bő, forró olajban pirosra sütjük. A KNORR Sülthússzaft kockát 1,25 dl forrásban lévő vízben feloldjuk, hozzáadjuk a mazsolát, az apróra vágott paprikát és a tejszínt. Pár pillanat alatt készre forraljuk. Közben felhevített olajon megfuttatjuk a rizst. A KNORR rizsfőző kockát 8 dl forrásban lévő vízben feloldjuk, majd az üvegesre párolt rizsre öntjük. Hozzáadjuk a curry port és a kókuszreszeléket, majd fedő alatt készre pároljuk.

Tálaláskor a húsgombócokat körülöntjük a mazsolás mártással és a kókuszos párolt rizzsel adjuk az asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr963434625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása