Krétai nyaralásunk során a görög konyha nagyon ízlett, de a vendéglátás némi kívánnivalót hagyott maga után. Sajnos nem voltak túl barátságosak velünk, nem úgy mint másik déli vendéglátóink a montenegróiak. A hagyományos görög ételek is szerepeltek a szállodai kínálatban úgy mint a tzatziki mártás, a szőlőlevélbe töltött hús vagy rizs (dolmades), a gyros, muszaka (padlizsános étel), szuvlaki,  grillezett zöldségek, húsok, halak, sajtok, görög saláta. Annyi tzatzikit ettünk amennyit csak bírtunk, mert nagyon ízlett. A görögök joghurtja amit ehhez az ételhez használnak abban eltér a miénktől, hogy sokkal sűrűbb. Nagyon görög...

Santorini szigetén hamisítatlan görög életképet sikerült lencsevégre kapnom - persze a bácsi jó pár kemény euróért szívesen kölcsönadta szamarát is: 

 

                                                                                                                                                                                            A halpiacon friss, jégbe hűtött tengeri herkentyűket láttunk - rákokat, halakat és polipot -  amelyek kipróbálását egyelőre kihagytuk:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Görögben is vannak klassz cukrászdák, íme a kínálatuk - Na ezt nem hagytuk ki, egy-egy epres finomsággal teletömve bendőnket folytattuk az utat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Santorini szigetén a jellegzetes épület gömbölyű tetejű,  kék-fehér színre festett házak. Idegenvezetőnk elmondta, hogy a sziget vulkanikus eredetű, a működő vulkánok gyakran lövelltek köveket magukból, ezért a szigetlakók ilyen gömbölyű tetőt találtak ki, hogy a rázúdult kövek könnyebben leguruljanak róla. A sziget zegzugos utcáiban gyalog vagy szamárháton lehet közlekedni, illetve terheket cipelni. Íme néhány kép Santoriniről:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr963406058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása