A csíkokra felvágott csirkemellet legalább fél óráig az alábbi pácban áztatjuk: 1 tojás fehérje, 1 ek fehérborecet, 1 ek szójaszósz, 1 ek kukoricaliszt, 2-3 csipet só.

Édes-savanyú szósz: 2 dl víz, 1 ek csiliszósz, 1 ek szójaszósz, 1 ek cukor, fél ek fehérborecet, 1 ek kukoricaliszt.

A 3 színű kaliforniai paprikákat (piros, zöld, sárga) fokhagymával, erős csili paprikával és felkockázott gyömbér gyökérrel felmelegített wokban, olajon megpirítjuk, a bepácolt csirkehúst beletesszük és azt is készre sütjük. A végén a szószt beletesszük, 30 dkg pirított földimogyoró darabokkal készre sütjük.

Tojásos főtt rizzsel tálaljuk. A főtt rizsbe belekeverünk egy "tojásrántottát" amelyet előzőleg felvagdaltunk kicsi darabokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr373339927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása