2011.10.28. 11:43
GONG-BAO csirke (kínai recept)
A csíkokra felvágott csirkemellet legalább fél óráig az alábbi pácban áztatjuk: 1 tojás fehérje, 1 ek fehérborecet, 1 ek szójaszósz, 1 ek kukoricaliszt, 2-3 csipet só.
Édes-savanyú szósz: 2 dl víz, 1 ek csiliszósz, 1 ek szójaszósz, 1 ek cukor, fél ek fehérborecet, 1 ek kukoricaliszt.
A 3 színű kaliforniai paprikákat (piros, zöld, sárga) fokhagymával, erős csili paprikával és felkockázott gyömbér gyökérrel felmelegített wokban, olajon megpirítjuk, a bepácolt csirkehúst beletesszük és azt is készre sütjük. A végén a szószt beletesszük, 30 dkg pirított földimogyoró darabokkal készre sütjük.
Tojásos főtt rizzsel tálaljuk. A főtt rizsbe belekeverünk egy "tojásrántottát" amelyet előzőleg felvagdaltunk kicsi darabokra.
Szólj hozzá!
Címkék: főfogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.