A minap egy érdekes receptet láttam a tévében, Benke Laci bácsi mesterszakács műsorában, le is jegyeztem, mert úgy gondolom érdemes lesz kipróbálnom.

Hozzávalók: 1 úritök (sütőtök), bundához: durvára vágott dió és szezámmag, tojás, liszt, zsemlemorzsa, áfonyalekvár.

Elkészítése: A tököt mag nélküli részéből egy hengert levágunk, meghámozzuk és 4-5 oldalról éket vágunk bele. Ha ezután karikákra vágjuk virág alakúak lesznek a szeletek. Ezeket a szokásos módon bepanírozzuk, egyik részét zsemlemorzsa + dió forgatjuk, a másikba zsemlemorzsa +  szezámmag keverékébe. A bepanírozott szeleteket nem túl forró 170-180 fokos bő olajban, pár perc alatt addig sütjük míg a panír szép barna nem lesz. Áfonya lekvárral kínáljuk.

Gyermekek nagy kedvence lehet, és még nagyon egészséges is!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr313419871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása