2011.10.28. 21:18
Úritök bundában
A minap egy érdekes receptet láttam a tévében, Benke Laci bácsi mesterszakács műsorában, le is jegyeztem, mert úgy gondolom érdemes lesz kipróbálnom.
Hozzávalók: 1 úritök (sütőtök), bundához: durvára vágott dió és szezámmag, tojás, liszt, zsemlemorzsa, áfonyalekvár.
Elkészítése: A tököt mag nélküli részéből egy hengert levágunk, meghámozzuk és 4-5 oldalról éket vágunk bele. Ha ezután karikákra vágjuk virág alakúak lesznek a szeletek. Ezeket a szokásos módon bepanírozzuk, egyik részét zsemlemorzsa + dió forgatjuk, a másikba zsemlemorzsa + szezámmag keverékébe. A bepanírozott szeleteket nem túl forró 170-180 fokos bő olajban, pár perc alatt addig sütjük míg a panír szép barna nem lesz. Áfonya lekvárral kínáljuk.
Gyermekek nagy kedvence lehet, és még nagyon egészséges is!
Szólj hozzá!
Címkék: nassolnivalók
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.