Hozzávalók: 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, késhegynyi őrölt szerecsendió, 1 csokor apróra vágott petrezselyem, ízlés szerint bors.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és a feldarabolt vöröshagymával együtt 1,5 liter sós vízben puhára főzzük. A tejfölt a petrezselyemmel meg a szerecsendióval elkeverjük, három deci vízzel felhígítjuk, és a megfőtt burgonyához öntve felforraljuk. Melegen is kitűnő, de nyáron jégbe hűtve is adhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr223398679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása